SDP BiH Bugojno

SDP spriječio SDA da ilegalno imenuje predsjednika Nadzornog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija”

Ono što je obilježilo današnju sjednicu jeste pokušaj vijećnika SDA da nelegalno imenuju predsjednika Nadzornog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija” Bugojno na tačci dnevnog reda koja glasi “Razrješenje i imenovanje predsjednika Nadzornog odbora JKP “Vodovod i kanalizacija” Bugojno.

Naime, aktuelni predsjednik nadzornog odbora pomenutog preduzeća je Abdulmalik Abdibegović te je spomenuta tačka stavljena na dnevni red kako bi se aktuelni predsjednik smjenio, a novi imenovao.

Prvi se za riječ javio Admir Škandro ispred SDP-a: “Da bi mi sad mijenjali određene članove u bilo kom upravnom ili nadzornom odboru, mora se raspisati konkurs za dopunu upravnog odbora u ovom slučaju JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Admir Škandro ispred SDP-a je doslovno u trans bacio vijećnike SDA kazavši: “Arben Ribić nije uopšte konkurisao na ovaj konkurs na koji se vi pozivate za JKP “Vodovod i kanalizacija”, evo ga (pokazuje papir i čita), “Vodovod i kanalizacija”, član 5, lica koja su konkurisala i prošla intervjue u komisiji koju je imenovalo ovo vijeće, 66 osoba je prošlo konkursnu proceduru, među tih 66 osoba nema Arbena Ribića, nema, ako već upuštate se u to da mimo svih zakona radite ovo što radite, onda ste barem trebali da uzmete nekoga od ovih 66 osoba koji su predali zahtjev i dokumentaciju i prisupili intervjuu i kao takvi rangirani na ovoj listi, ovo je lista koju sam ja tražio i dobio od nadležne službe.”

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.