Zukan Helez za FTV

SDP se povukao iz pregovora, zato što oni nisu dali nikakve rezultate

Protiv djelovanja onih koji su protiv Bosne i Hercegovine može se djelovati formalno-pravno i zato kažem da je Dejtonski mirovni sporazum odlična stvar.  Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, u emisiji je naglasio da je neupitno da će se izbori održati.

– Mi smo se povukli iz pregovora zato što mi sad vodimo neke sporedne stvari, a to je legitimno predstavljanje u Predsjedništvu i sve se svodi oko toga da Dragan Čović bude član Predsjedništva. Na drugoj strani, država u blokadi. Cijepa se država, cijepa se vojska i oni nas kao da namjerno odvode od suštine problema.

Kad sve ovo završi, kad se vrati rad u institucije BiH, kad se sankcioniše Milorad Dodik, mi smo onda za pregovore o izmjenama Izbornog zakona. SDP se povukao iz pregovora zato što to ne vodi nigdje, zato što se samo fokusiralo na izmjene Izbornog zakona koje sad nisu bitne.

Mi želimo pregovarati i nastaviti pregovore kada dođe nova delegacija koja želi da pregovara o promjeni Ustava komplet, a ne da Milorad Dodik kaže: Eto vam u Federaciji pregovarajte, mi hoćemo direktno biranje člana Predsjedništva. Mi ne želimo da u RS-u bude direktno biranje, a u FBiH indirektno. Sankcije će itekako riješiti problem ove države – rekao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.