Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

SDP se opredijelila za partnere u vlasti, nema govora o novim koalicijama

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kaže kako razumije da je nekima teško shvatiti da izabrani funkcioneri SDP-a pregovaraju i donose odluke, uzimajući u obzir Program Partije, te odluke organa SDP BiH.

“Naravno da predsjednik SDP-a osigurava provođenje tih politika i odluka, kao što je normalno da ljudi, koji su u ime SDP-a izabrani u izvršnu vlast, nisu ničije lutke na koncu.

Oni pregovaraju samostalno u okviru Programa SDP-a i odluka partijskih organa, te samostalno provode politike u skladu sa svojim nadležnostima koje im daje Ustav i zakon.

Ukoliko je gospodin Lendo shvatio da nije ispravno da zloupotrebom položaja odugovlači nešto što je neminovno, siguran sam da će rukovodstvo Federacije BiH, gospođa Lidija Bradara i gospodin Igor Stojanović biti više nego spremni da zakažu novu sjednicu, na kojoj će imenovati Vladu FBiH. Mi smo odlučni da sa našim koalicionim partnerima Federaciju povedemo reformskim putem za dobrobit građana.

U ime SDP-a, kao predsjednik partije, potpisao sam sporazum o formiranju vlasti u FBiH sa širom koalicijom stranaka, a onda u ime te koalicije i sa HDZ-om BiH i grupom stranaka okupljenih oko njih.

Gospodin Izetbegović jako dobro zna da ja, za razliku od nekih političara, stojim iza onoga što obećam i potpišem. SDP se opredijelila za partnere u vlasti i svaka daljnja rasprava o uspostavljanju nove koalicije, u kojoj bi bio i SDP, jeste nepotrebno gubljenje dragocjenog vremena”, naveo je predsjednik SDP BiH na svom Facebook profilu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.