SDP Sarajevo podržao potpisivanje kolektivnog ugovora uz značajno povećanje plata u zdravstvu

Predsjedništvo sarajevskog SDP-a dalo je punu podršku ministru Harisu Vraniću u procesu pregovora sa sindikatima i donijelo Zaključak kojim podržava potpisivanje kolektivnog ugovora i traži značajno povećanje plata u zdravstvenom sektoru.

Cijeneći postojeću situaciju, velike žrtve koje su zdravstveni radnici podnijeli u periodu pandemije, stopu odlaska medicinskog kadra iz države, inflacija i pad standarda života, ali i postojeće finansijske mogućnosti Zavoda zdravstvenog osiguranja, Predsjedništvo SDP Sarajevo donijelo je zaključak kojim podržava i od svojih predstavnika u Kantonu Sarajevo traži da pristupe usvajanju i potpisivanju kolektivnih ugovora u zdravstvu koji bi donijeli značajna povećanja plata svim radnicima.

SDP Sarajevo posebno potcrtava da u potpisivanju kolektivnih sporazuma ne smije biti učinjena nikakva nepravda onim nezdravstvenim radnicima koji primaju najmanje plate u zdravstvenom sektoru. NK i SSS radnici koji nisu medicinske struke ne smiju biti zanemareni ili preskočeni, naprotiv zbog ekonomsko-socijalnog stanja dužni smo ovim radnicima posvetiti posebnu pažnju.

Također, sarajevski SDP poziva da se po prvi put riješi pitanje magistara farmacije koji su do sada bili nepravedno zapostavljani.

U ovom procesu SDP Sarajevo daje puno povjerenje ministru Harisu Vraniću u pronalasku adekvatnih i odmjerenih rješenja utemeljenih na principima donesenog zaključka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.