OO SDP Žepče

SDP sa građanima pokreće peticiju da se vrati himna i zastava BiH u srednje škole u Žepču

Stvar je kristalno jasna, mi imamo Zakon o srednjem obrazovanju ZDK koji eksplicitno naređuje intoniranje himne, isticanje državnih simbola pri početku i jednog i drugog polugodišta u svim školama ZDK.

SDA, HDZ potpomognuta jednim vijećnikom NIP-a u OV Žepče su ovaj Zakon konvertovali u Odluku o srednjoj školi u okviru koje su doslovno obrisali član pomenutog zakona koji naređuje intoniranje himne i isticanje zastave BiH.

Prije nego su vijećnici glasali o ovoj odluci, Predsjednik SDP-a je za govornicom upozorio sve vijećnike pa i vijećnike SDA da je obrisan pomenuti član. Nažalost svih 7 vijećnika SDA je jednoglasno podržalo odluku baš kao i vijećnik NIP-a i vijećnici HDZ-a.

Očajnički pokušaj i pravdanje da će se amandmanskim djelovanjem nešto popraviti je vrhunac licemjerstva jer zašto pisati amandman da se nešto vrati u odluku za što si glasao da se izbriše ?

Što je najgore, nije ovo prvi put u Žepču da imamo udar na državu BiH, njene institucije, simbole i svetinje, ovo se ponavlja i što je najbolnije u tome jednako učestvuju i oni koji kažu da im je BiH jedina domovina i oni kojima je BiH druga domovina.

Ne tako davno član Predsjedništva BiH i Zlatni ljiljan je od strane SDA i HDZ-a proglašen nepoželjnim u Žepču, odakle pravo jednoj mikroskupštini da donosi odluke koje nisu u njenoj nadležnosti?

Žepče nije sredina sa dominantno većinskim jednim stanovništvom, Žepče je sredina u kojoj se građani trude i uspijevaju da žive u harmoniji jedni sa drugima, ali politika vladajućih to stalno planiranim i dogovorenim seansama „provocira“ iako u javnosti kada nam u goste dođu predstavnici Međunarodnih institucije govore afirmativno o onome što građani, stanovnici Žepča kreiraju, a nikako oni!

Osam godina traje bitka SDP-a da prva sjednica OV Žepče, ta svečanost – konstituirajuća sjednica OV Žepče počinje himnom BiH što je praksa u svim gradovima FBiH, u Žepču se to ne dozvoljava, pa čak ni izmjena poslovnika nije dozvoljena kako bi se to regulisalo i opet su to zajedno odbili SDA i HDZ.

Čovićevu TV Herceg – Bosne sa elementima antidržavnost finansiraju svih građani u Žepču – izdvajanjem novca iz Budžeta Općine Žepče.

Sada su na red došli državne svetinje, zastava i himna BiH, kome to može smetati da djeca, naša djeca svih nacija u našoj domovini, u Žepču svih građana pri početku polugodišta slušaju himnu, ističu zastavu i veličaju svoju domovinu?

Ubjeđeni smo da većini građana to ne smeta, bez obzira da li bili Bošnjaci, Srbi, Hrvati, ubjeđeni sam u to, ali prokleta torovska politika kako bi se održala na vlasti pušta ovakve provokativne balone.

Pozivamo sve građane, sve stanovnike općine Žepče, koji žive i poštuju ovu državu da ne nasjedaju na provokacije, da se usprotive ovakvoj odluci i da se uključe i podrže peticiju građana koja će biti pokenuta u ponedjeljak.

U ime SDP-a, građana i svih stanovnika općine Žepče kolegama iz SDA, NIP-a, HDZ-a poručujemo da se drže što dalje od peticije jer su oni peticiju potpisali na sjednici OV Žepče i time izazvali pomenuti antidržavni skandal.

U narednim danima ćemo informisati građane o lokacijama, načinu potpisivanja peticije i svim ostalim detaljima.

Živjela BiH, njene institucije, simboli, njene svetinje, živjeli svi građani i narodi svih nacija grada i općine Žepče.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.