Saša Magazinović

SDP razmišlja o povlačenju iz pregovora o promjenama Izbornog zakona i Ustava BiH

Saša Magazinović, zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u državnom parlamentu, najavio je mogućnost povlačenja SDP-a iz pregovora o promjenama Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine.

Magazinović se oglasio na Twitteru, gdje je otkrio postojanje te opcije, koju je i pojasnio.

– Predsjedništvo SDP-a BiH će polovinom sedmice donijeti odluku o svom daljnjem učešću odnosno izostajanju iz pregovora – napisao je Magazinović na Twitteru.On smatra da deblokada institucija mora biti prioritet. Dodaje da pregovori o izbornom zakonu stvaraju privid normalne situacije, a ovo danas je sve osim normalnog. 

– Pričati o izbornom zakonu u situaciji kada je nedvosmislen napad na institucije BiH predstavlja dodatno kupovanje vremena secesionistima – rekao je Magazinović, koji smatra da sve pregovore treba staviti na čekanje dok ne profunkcionišu institucije.

Avaz

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.