Saša Magazinović

SDP razmišlja o povlačenju iz pregovora o promjenama Izbornog zakona i Ustava BiH

Saša Magazinović, zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u državnom parlamentu, najavio je mogućnost povlačenja SDP-a iz pregovora o promjenama Izbornog zakona i Ustava Bosne i Hercegovine.

Magazinović se oglasio na Twitteru, gdje je otkrio postojanje te opcije, koju je i pojasnio.

– Predsjedništvo SDP-a BiH će polovinom sedmice donijeti odluku o svom daljnjem učešću odnosno izostajanju iz pregovora – napisao je Magazinović na Twitteru.On smatra da deblokada institucija mora biti prioritet. Dodaje da pregovori o izbornom zakonu stvaraju privid normalne situacije, a ovo danas je sve osim normalnog.

– Pričati o izbornom zakonu u situaciji kada je nedvosmislen napad na institucije BiH predstavlja dodatno kupovanje vremena secesionistima – rekao je Magazinović, koji smatra da sve pregovore treba staviti na čekanje dok ne profunkcionišu institucije.

Avaz