Direktna korist građanima

SDP pozdravlja usvajanje seta zakona u Parlamentu Federacije BiH

Ovaj zakon je trebalo usvojiti mnogo ranije, ali je i ovo pokazatelj da za prave stvari nikad nije kasno

Slika

Socijaldemokratska partija BiH pozdravlja usvajanje seta zakona u Parlamentu Federacije BiH koji omogućavaju povratnicima zadržavanje stečenih prava u slučaju povratka iz FBiH u RS, sportskim klubovima i savezima daju mogućnost reprograma dugova i osiguravaju put ka finansijskoj konsolidaciji, te ispravljaju višegodišnju nepravdu prema Posavskom kantonu kada je u pitanju raspodjela javnih prihoda.

Svi ovi zakoni donose direktnu korist svim građanima FBiH. Vlada FBiH i Parlament FBiH pokazali su na koji način se može i treba voditi odgovorna politika čiji rezultat će biti poboljšanje uvjeta života povratnika i njihova materijalna sigurnost u slučaju da se odluče vratiti na svoja prijeratna ognjišta. Ovaj zakon je trebalo usvojiti mnogo ranije, ali je i ovo pokazatelj da za prave stvari nikad nije kasno. 

Pozivamo sportske klubove i saveze u FBiH da iskoriste priliku koju im omogućava zakon o reprogramu dugova i naprave sporazume sa Poreznom upravom o odgođenom plaćanju poreskih obaveza i otpisu kamata. Na taj način klubovi i savezi imaju priliku stabilizirati svoje poslovanje te privući potencijalne investitore i sponzore kako bi došlo do potpunog ozdravljenja bh.sporta na radost svih koji srcem navijaju i vole brojne klubove i državne reprezentacije.

Od Vlade i Skupštine Posavskog kantona očekujemo da dodatne prihode koje će dobiti primjenom novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda prioritetno usmjere u otvaranje novih radnih mjesta te izjednačavanje položaja pripadnika policije i prosvjetnih radnika kako bi se njihova primanja što je više moguće izjednačila sa njihovim kolegama u drugim kantonima Federacije BiH. Pozivamo Vladu i Parlament Federacije BiH da nastave sa ovakvim radom i da se svi ujedinimo oko zakonskih projekata čija provedba znači jaču državu BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.