Sarajevo

SDP pozdravlja usvajanje izmjena Izbornog zakona

Usvajanjem izmjena Izbornog zakona omogućeno je raspisivanje izbora

Slika

SDP BiH pozdravlja usvajanje izmjena Izbornog zakona u Predstavničkom domu Parlamenta BiH čime je omogućeno raspisivanje izbora u oktobru ove godine.

Iako smo od početka tvrdili da je teza o mogućem odlaganju izbora smišljeno kreirana u svrhu politiziranja ove teme i stvaranja haosa, ocjenjujemo iznimno važnim da je ovo pitanje riješeno i da je ova vještačka dilema otklonjena. Podsjećamo da su predstavnici SDP-a u Parlamentu BiH podržali sve tri verzije izmjena zakona koje su se u posljednje vrijeme pojavile u proceduri time jasno demonstrirajući svoj stav da se izbori ne smiju dovesti u pitanje ni po koju cijenu. Usvajanje izmjena Izbornog zakona na vrijeme i omogućivanje nesmetanog raspisivanja izbora dokaz su da je bosanskohercegovačko društvo ipak u tom smislu demokratsko.

SDP BiH poziva sve parlamentarne stranke, a posebno one koje učestvuju u pregovorima u vezi sa implementacijom odluke suda u Strasbourgu u slučaju "Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine" da u narednih nekoliko sedmica konkretnim stavovima pokažu da su spremni na dogovor kako bi izbori koje će se održati u oktobru bili prvi poslijeratni izbori na kojima će svi građani biti jednaki, imati priliku da biraju i budu birani .SDP BiH će nastaviti ulagati maksimalan napor da i ovo pitanje bude riješeno tako da garantuje integraciju BiH u EU, ali istovremeno da podstakne integrativne procese u BiH. Nadamo se da će svi akteri razgovora shvatiti da je evropska budućnost BiH važnija od bilo čijeg ličnog ili stranačkog interesa i da će proces pregovora dati rezultat.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.