Dragan Stevanović

SDP podržava štrajk zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo

Dragan Stevanović, potpredsjednik Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo, kaže da SDP u potpunosti podržava opravdane zahtjeve zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo, kojim traže niveliranje primanja u skladu sa granskim kolektivnim ugovorom, a koje nisu nivelirane od 2007.  godine.

„Mislim da je ovo jedini način da pokušamo umanjiti odlazak stručnih kadrova iz naše države. Štrajk smatramo opravdanom metodom radničke borbe, kada se iscrpe sve ostale mjere predviđene zakonom i pozivamo građane da podrže svoje zdravstvene radnike u opravdanim zahtjevima.

U isto vrijeme, podržavamo i zahtjev Sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH, da se i sa ovim sindikatom potpiše granski kolektivni ugovor i krene u njegovu primjenu”, dodaje Stevanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.