Predsjedništvo KO SDP BiH Tuzla

SDP podržava Bahriju Umihanića za mandatara Vlade TK

Data saglasnost Klubu poslanika SDP BiH u Skupštini TK da podrži za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona prof. dr. Bahriju Umihanića.

Slika

U vezi sa aktuelnom političkom situacijom u Tuzlanskom kantonu, Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla je u više navrata do sada iskazao svoj stav da što prije treba odblokirati proces imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona i uspostaviti nesmetano i kontinuirano funkcionisanje institucija vlasti u Kantonu, te da neće predlagati svog kandidata za premijera Vlade Tuzlanskog kantona.

Uvažavajući zahtjeve obespravljenih radnika, sindikata, društvenih grupa i građana da to bude stručna i nestranačka Vlada u koju neće ući raniji ministri, poslanici, kandidati na listama, članovi izvršnih stranačkih organa i drugi funkcioneri političkih stranaka, Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, na sjednici održanoj 07.03.2014. godine, dalo je saglasnost Klubu poslanika SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona da podrži za mandatara Vlade Tuzlanskog kantona prof. dr. Bahriju Umihanića.

Predsjedništvo KO SDP BiH Tuzla očekuje da će predloženi kandidat dobiti širu podršku poslanika u Skupštini TK i subjekata civilnog društva.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.