Damir Mašić

SDP od početka nije zadovoljan radom aktuelne Vlade Kantona Sarajevo

Kantonalni odbor SDA je prije nekoliko dana definitivno poručio da će tražiti smjenu premijera koji je napustio tu stranku Elmedina Konakovića. Najavljeni su razgovori s političkim akterima u Skupštini Kantona Sarajevo, ali još uvijek bez konkretnih koraka.

U međuvremenu je većina stranaka iskazala svoj stav o tome kako će se ponijeti u slučaju da na dnevni red dođe smjena premijera Konakovića, što bi automatski značilo i smjenu Vlade KS i to nepunih osam mjeseci pred opće izbore.

Predsjednik KO SDP-a Damir Mašić za Klix.ba je kazao da će se ta stranka o statusu Konakovića očitovati kada se uputi zvanična inicijativa, što se očekuje od SDA.

“Mi ćemo se očitovati kada se pokrene to pitanje. Nikako nismo zadovoljni radom Vlade KS općenito i nikako ne možemo ni podržati formiranje nove vlasti neposredno pred izbore. Mi čekamo oktobar da pokažemo naše kapacitete. Vrijeme je da se SDA konačno makne, a to će dobro doći i njima, ali i građanima, iako je toj stranci teško da se navikne da bude opozicija nakon 20 godina na vlasti”, kazao je Mašić.

Klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.