Sarajevo

SDP Novo Sarajevo za smanjenje plata izabranih dužnosnika i vijećničkih paušala, općinska većina protiv

U svom političkom djelovanju na Općinskom vijeću, SDP BiH Novo Sarajevo dosljedno slijedi zaključke Predsjedništva SDP BiH u kojima je naglašena potreba za što hitnijim provođenjem mjera štednje odnosno smanjenje plata i naknada zvaničnicima na svim nivoima vlasti“, izjavila je Arijana Talović, šefica Kluba vijećnika SDP Novo Sarajevo

Slika

Na 16. sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo koja je održana 27.03.2014. godine ponovno nije podržana inicijativa za uvrštavanje prijedloga izmjena i dopuna općinskih odluka o plaćama izabranih dužnosnika i vijećničkim paušalima.

Prilikom usvajanja Dnevnog reda predloženo je da se uvrsti i raspravlja o navedenim odlukama. Vijećnici/ce SDP, Naše Stranke i dio BPS-a podržali su prijedlog da se u dnevni red uvrsti i raspravlja o odluci o smanjenju plata izabranih dužnosnika i vijećničkih paušala, dok su vijećnici/ce SDA, Stranke za BiH, SBB i ostali su bili suzdržani, te navedeni prijedlog nije uvršten u dnevni red.

„U svom političkom djelovanju na Općinskom vijeću, SDP BiH Novo Sarajevo dosljedno slijedi zaključke Predsjedništva SDP BiH u kojima je naglašena potreba za što hitnijim provođenjem mjera štednje odnosno smanjenje plata i naknada zvaničnicima na svim nivoima vlasti“, izjavila je Arijana Talović, šefica Kluba vijećnika SDP Novo Sarajevo.

Podsjećamo da je Klub vijećnika i vijećnica SDP BiH Novo Sarajevo i ranije bio protiv odluka koje se odnose na povećanje plata izabranih dužnosnika i vijećničkih paušala.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.