KO SDP HNK

SDP nikada nije napustio Stolac, dok DF-a tamo nema u tragovima

Vezano za presudu Općinskog suda u Čapljini u predmetu Kaplan, Mahmutćehajić i Ljubović, još jednom je pokazano kako se pravosudni sistem u BIH ne bavi izbornim krađama nego posljedicama istih.

Od duboko kompromitovanog pravosudnog sistema u HNK ništa drugo nismo ni očekivali, i jasno je da je isti pod kontrolom HDZ-a BIH.

Međutim iznenadila nas je licemjernost DF-a, u naletu kvazipatriotizma koji je svojstven samo njima, u hercegovačkom DF zaboravljaju na neke elementarne činjenice na koje ih želimo podsjetiti.

Parlamentarci SDP – a na različitim nivoima, vec nekoliko godina pokušavaju inicirati izmjene Izbornog zakona, a posebno u svjetlu dešavanja u Stocu kao i drugim dijelovima naše zemlje, kako bi se spriječile izborne krađe a samim tim i preduprijedile situacije kakva se na posljednjim lokalnim izborima dogodila u Stocu.

Također, ne tako davno pokušali smo provesti i prijeko potrebne promjene u pravosudnom sistemu za koju s pravom možemo reći da je kompromitovan.

Znajući kako težak društveni i politički život prolaze građani Stoca, kao mali znak podrške SDP je u Stocu održao i sjednicu Predsjedništva, tako da nesuvisle i besmislene teze izrečene u saopštenju DF a nemaju nikakvo uporište, osim u besprizornom blaćenju SDP-a, nažalost sve pakujući u celofan podrške licima koja prolaze politički montiran sudski proces.

Na kraju, SDP BiH će uvijek biti na strani prava i pravde, na strani obespravljenih, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, stranačku ili drugu pripadnost.

A Demokratska Fronta za eventualne dodatne nejasnoće, neka se obrati koalicionim partnerima, upravo onima po čijem se nalogu i provodi ovaj proces.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu