Sastanak Nikšić-Lind

SDP nikad neće pristati na dodatne etničke podjele i pogorošanje postojećih rješenja Izbornog zakona

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je putem videolinka održao sastanak sa Anette Lind, zastupnicom danskog Parlamenta i članicom Socijaldemokratske partije Danske.

Tema razgovora je bila je aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na nedavnu blokadu državnih institucija i pregovore sa međunarodnim zvaničnicima o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Nikšić je zastupnicu Lind upoznao sa jasnim stavovima SDP-a u vezi neuspjelih izmjena Izbornog zakona, te naglasio da SDP nikada neće pristati na dodatne etničke podjele i bilo koju vrstu pogorošanja postojećih rješenja Izbornog zakona, na kojima su neke stranke insistirale u ovim pregovorima.

Stav SDP-a je da su nam bitnije suštinske izmjene Izbornog zakona kojima će se onemogućiti krađa na izborima, te smo spremni u svakom trenutku podržati takve izmjene u Parlamentu BiH.

Na sastanku su zajednički osuđeni i stavovi o separatizmu zvaničnika iz Republike Srpske, koji su često dolazili iz manjeg bh. entiteta, te je jasno naznačena podrška Danske cjelovitosti i suverenitetu BiH.

Nakon ovog sastanka bit će dodatno intenzivirana saradnja između SDP BiH i SDP-a Danske, te je već za narednu sedmicu dogovoren novi sastanak.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.