Miro Lazović

SDP nije stranka jednog lica, već partija koja krucijalne odluke donosi na partijskim organima

Potpredsjednik SDP BiH Miro Lazović rekao je da je predsjednik DF-a Željko Komšić pogriješio kada je Nerminu Nikšiću rekao “Nemoj samo ubiti ideju ujedinjenja.”

„Morao je reći ‘nemojte ubiti’ … jer SDP nije stranka jednog lica već partija koja krucijalne odluke donosi na partijskim organima“, rekao je Lazović, dodajući da je Predsjedništvo SDP-a odbacujući prijedlog o gašenju vlastite stranke nije “ubilo ideju ujedinjenja” već je ponudilo DF-u i GS-u kao strankama socijaldemokratske orijentacije koje su i nastale odvajanjem iz SDP-a da se uz dogovor i za njih prihvatljive uslove ukljuće u jačanje SDP-a kao matice socijaldemokratske ideje.

„SDP BiH svakako nije vlasnik socijaldemokratske ideje, ali uz sve slabosti kroz koje prolazi ipak kao spora riječna matica vuče naprijed. Nekada se od te riječne matice odvoje rukavci koji snažno povuku u drugom smjeru, kao što je to ućinio DF 2014. godine. ali vremenom ti rukavci gube snagu, slabe i povlače se ponovo u maticu“, rekao je Lazović, dodajući da ako su dobronamjerni i za državu zabrinuti, onda bi i DF i GS trebali prihvatiti pruženu ruku SDP-a, a kadrovska rješenja zajednički dogovoriti.

„U projekat ujedinjenja ne treba pozivati Našu stranku jer ona je drugi ideološki profil i sa svojim urbanim i lepršavim liberalizmom potrebna za koalicionu saradnju“, zaključio je Lazović, prenosi Patria.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.