Sarajevo

SDP nije prisustvovao sjednici OV jer nije sazvana u skladu sa propisima

Naime pozivi vijećnicima nisu stigli 7 radnih dana ranije sa službenog maila i u skladu sa Upostvom za slanje materijala već je to učinjeno u kraćem roku sa neslužbenog Gmaila što nije u skladu sa procedurama i propisima.

SlikaObavještavamo javnost  da SDP BiH Stari Grad Sarajevo nije prisustvovao u radu 14. Sjednice općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo jer materijali za sjednicu nisu dostavljeni u skladu sa propisima.

Naime pozivi vijećnicima nisu stigli 7 radnih dana ranije sa službenog maila i u skladu sa Upostvom za slanje materijala već je to učinjeno u kraćem roku sa neslužbenog Gmaila što nije u skladu sa procedurama i propisima.

Također Predsjedavajući je samovoljno nekoliko puta mijenjao dnevni red, uvrštavajući tačke dnevnog reda koje je je kolegij jasno na svojoj sjednici odbio da se nalaze na dnevnom redu. Materijali za sjednicu nisu dostavljeni u skladu sa propisima i u vrijeme kada je zakazana sjednica već su dolazili tokom cijele sedmice ponovo sa neslužbenog maila.

SDP BiH nije želio svojim učešćem u radu sjednice dati legitimitet  sjednici koja nije sazvana u skladu sa propsima. Zbog nedostatka kvoruma sjednica nije održana i od predsjedavajućeg je zatraženo da sazove redovnu sjednicu u skladu sa propisima.

SDP BiH je i na prošloj sjednici pokrenuo proceduru smjene predsjedavajućeg koji već duže ne radi u skladu sa propisima  i vrši prekoračenje službenih ovlasti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.