Segmedina Srna-Bajramović

SDP neće podržati novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo

Nakon što mu je Skupština Kantona Sarajevo prije sedam dana izglasala nepovjerenje, Elmedin Konaković u ponedjeljak je i službeno podnio ostavku na mjesto premijera KS-a. On je kazao da s ponosom odlazi sa te funkcije i da KS ostavlja u mnogo zdravijem stanju nego što je bio. Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vladi KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

A novi sastav Vlade razmatrat će se na sjednici Skupštine KS-a u srijedu, 4. aprila. Tako je jučer odlučio Kolegij Skupštine KS-a. U Klubu zastupnika SDA su uvjereni kako neće biti problema prilikom imenovanja novog mandatara i Vlade. Podršku novom mandataru neće dati zastupnici SDP-a.

„Mi se u SDP-u nismo nikada opredjeljivali spram imena bilo kojeg pojedinca, nego isključivo spram politika i njihovih rezultata. Transfer novog mandatara sa pozicije člana najneefikasnije uprave Autocesta FBiH u istoriji ove zemlje pokazuje da se očigledno ni ovaj put nije odlučivalo na osnovu stručnosti i rezultata, nego poslušnosti. Mi dotičnog gospodina smatramo kontinuitetom politike koja je KS u ove tri godine gurnula u moralno i političko blato, pa stoga ne može ni očekivati našu podršku”, rekla nam je Segmedina Srna Bajramović, zastupnica SDP-a.

Oslobođenje

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.