Segmedina Srna-Bajramović

SDP neće podržati novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo

Nakon što mu je Skupština Kantona Sarajevo prije sedam dana izglasala nepovjerenje, Elmedin Konaković u ponedjeljak je i službeno podnio ostavku na mjesto premijera KS-a. On je kazao da s ponosom odlazi sa te funkcije i da KS ostavlja u mnogo zdravijem stanju nego što je bio. Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vladi KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, iako smatra da je neke stvari mogao uraditi bolje.

A novi sastav Vlade razmatrat će se na sjednici Skupštine KS-a u srijedu, 4. aprila. Tako je jučer odlučio Kolegij Skupštine KS-a. U Klubu zastupnika SDA su uvjereni kako neće biti problema prilikom imenovanja novog mandatara i Vlade. Podršku novom mandataru neće dati zastupnici SDP-a.

„Mi se u SDP-u nismo nikada opredjeljivali spram imena bilo kojeg pojedinca, nego isključivo spram politika i njihovih rezultata. Transfer novog mandatara sa pozicije člana najneefikasnije uprave Autocesta FBiH u istoriji ove zemlje pokazuje da se očigledno ni ovaj put nije odlučivalo na osnovu stručnosti i rezultata, nego poslušnosti. Mi dotičnog gospodina smatramo kontinuitetom politike koja je KS u ove tri godine gurnula u moralno i političko blato, pa stoga ne može ni očekivati našu podršku”, rekla nam je Segmedina Srna Bajramović, zastupnica SDP-a.

Oslobođenje