GO SDP BiH Bihać

SDP neće odustati od primjene zakonitosti i uvođenju reda u uređenju užeg jezgra grada

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donešena je Odluka o pristupanju izrade urbanističkog projekta BBI galerije. Vijećnici SDP Bihać, oštro su kritikovali tretiranje užeg jezgra Grada, od strane prethodne SDA-ovske vlasti, koja je vršena mimo zakonom utvrđene procedure, uz nepoštivanje načela građevinske struke i mimo neophodnih plansko- prostornih dokumenata. Poseban predmet kritike bio je način prodaje i upitno niska cijena parcele i objekta kino ”Una” te je naglašena činjenica da je Fethija džamija nacionalni spomenik BiH, koji ni pod kojim uslovima, ne smije biti ugrožen. SDP je, s ciljem rješavanja ovog problema u okvirima zakonitosti, podržao navedenu Odluku, kojom će se utvrditi kako i na koji način bi se mogla realizirati izgradnja objekta na lokaciji današnjeg kina ”Una”. Nakon toga SDP će insistirati da građani odnosno javnost daju, zajedno sa ‘strukom’, posljednju riječ, te će u skladu sa njihovim mišljenjem zauzeti svoj konačan stav. Ovim prilikom pozivamo Gradonačelnika Šuhreta Fazlića da u skladu sa potpisanom Platformom, konačno pokrene poduzimanje mjera rušenja bespravno izgrađenih objekata u užem centru Grada, zbog čega je u velikom dijelu i dobio našu podršku kod formiranju većine u Gradskom vijeću.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.