Damir Mašić

SDP neće nikome biti bošnjački partner

“Mi nismo bošnjački partner. Mi nećemo biti bošnjački partner ni Čoviću, ni Dodiku. Mi možemo biti samo bosanskohercegovački partner”, kazao je u srijedu Damir Mašić iz SDP-a.

U utorak je sa 52 glasa Elvir Karajbić iz SDP-a izabran je za novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Nije bilo suzdržanih, niti glasova protiv. Sjednicu su napustili predstavnici SDA i HDZ-a BiH.

Damir Mašić je u obraćanju medijima kazao da može razumjeti ponašanje SDA.

“Jučerašnje ponašanje SDA mi je razumljivo, ponašaju se kao malo dijete kad mu uzmete igračku, ono plače jer i dalje želi igračku. Svjedočili ste jučer da se desilo uzurpiranje svih demokratskih normi i standarda, i ignorisanje većine. Edin Mušić je na svaki mogući način opstruirao sve što se nije sviđalo SDA. Pokušali smo ih upozoriti nekoliko puta, ali su oni odlučili prekršiti i poslovnik, i zakon i ustav”, kazao je Mašić, te nstavio:

“SDA ima problem sa matamatikom. Ako njima 52 ruke nisu većina od ukupno 98 i ako misle da su oštećeni neka se obrate sudovima. Ono što je evidentno da je Elvir Karajbić predsjedavajući, sve ostalo je manje bitno od toga”.

Otkrio je kako je SDP- najbitniji cilj “izbacivanje glavnih opstruktora”…

“Nama je bio glavni cilj da izbacimo glavnog opstruktora zato što krši sve procedura. Namjerno smo išli da prvo imenujemo predsjedavajućeg. Elvir Karajbić se neće ponašati kao Mušić i neće blokirati bilo što. Mušić sa svojim jučerašnjim ponašnjem niti može, niti treba, niti smije da vodi nešto u Federaciji, pa tako ni Parlament”, zaključio je Mašić.

Nama je bitno da imamo stabilnu instituciju. To nismo imali sa Edinom Mušićem. Pedeset posto problema za funkcionisanje Parlamentta bili su vezani za ličnost Edina Mušića”, ocijenio je Mašić.

Novinarima je i pojasnio kako SDP “neki dan nije išao na pregovore sa SDA-om”, nego se ova stranka samo odazvala na poziv…

“Mi nismo pregovarali sa SDA, samo smo se se odazvali na poziv. Sa HDZ-om i SNSD-om nismo razgovarali. Što se nas tiče treba da ide kako je definisano u Ustavu – prvo kantoni, Federacija pa država. Danas će biti formirana i zvanična skupštinska većina Kantona Sarajevo. Ovo će biti najranije formirana zakonodavna i izvršna vlast u Kantonu Sarajevu u historiji”, istakao je član SDP-a.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je jučer rekao kako je za njegovu stranku “svjedno je li to jedan, drugi ili treći bošnjački blok. Prva tačka će biti Izborni zakon, svi oni kojima je to prihvatljivo”.

Mašić je Čoviću poručio da SDP nije bošnjački partner.

“Mi nismo bošnjački partner. Mi nećemo biti bošnjački partner ni Čoviću, ni Dodiku. Mi možemo biti samo bosanskohercegovački partner”, kazao je Damir Mašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.