Programske konvencije u općinama Novo Sarajevo i Centar

SDP ne želi BiH kakvu su zamislile stranke vladajuće koalicije

Programskim konvencijama u općinama Novo Sarajevo i Centar Socijaldemokratska partija BiH, pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera, nastavila je sa promocijom Izbornog programa za lokalne oktobarske izbore.

SDP BIH se u svom Izbornom programu, između ostalog, zalaže za savremeni model privređivanja zasnovan na poduzetničkoj inicijativi koja će omogućiti novu privrednu strukturu, prije svega, malih i srednjih preduzeća. Stvaranje dobrog poslovnog okruženja mora se ostvariti unapređenjem funkcionisanja administracije, pojednostavljivanjem, ubrzavanjem i jeftinijom uslugom građanima i privrednicima, unapređenjem komunikacije sa privrednicima  i stvaranjem kvalitetnijih infrastrukturnih preduslova za razvoj privrede.

„SDP je uvijek imao dobre izborne programe, a takav je i Izborni program za ove lokalne izbore. Međutim, to nam ništa ne znači, ukoliko ga dobro ne promoviramo na terenu. Mislim da su građani do sada vidjeli i osjetili razliku u tome kad je SDP na vlasti i onda kada je opozicija. Iako nam predstoje lokalni izbori, vrijeme je da građani jasno kažu da su protiv ovakve politike aktuelne vladajuće koalicije. SDP ne želi BiH kakvu su oni zamislili“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

nsMiro Lazović, potpredsjednik SDP BiH, u svom govoru je poželio usjeh lokalnim organizacijama na predstojećim izborima.

„U posljednje vrijeme primjetna je velika snaga naših organizacija širom Kantona Sarajevo. Iako nam neće biti lako, jer vrijeme u regiji i svijetu nije naklonjeno socijaldemokratiji, mislim da će SDP napraviti dobar rezultat. To temeljim na ozbiljnosti rada svih naših organizacija, koji u svojim izbornim programima najavljuju rješenja akutnih problema građana širom BiH“, dodao je Lazović.

Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, na konvencijama je rekao da je ovo prvi put da SDP pravi opšti Izborni program za lokalne izbore.

„Do sada su to uvijek radile lokalne organizacije, međutim, za ove izbore smo odlučili napraviti glavni Izborni program, koji je bio osnova za pravljenje lokalnih izbornih programa. Situacija u BiH nikada nije bila gora, kako ekonomski, ali i politički, te smo zato morali napraviti Izborni program koji je svojevrstan odgovor SDP-a na jako lošu situaciju u BiH“, naveo je Mašić.

Miroslav Živanović, predsjednik OO SDP Novo Sarajevo je, prilikom prezentacije Izbornog programa ove organizacije, naveo kako je on  duže vremena, te da mu je posvećena maksimalna ozbiljnost.

„Uključili smo veliki broj članova u izradu našeg Izbornog programa, a upravo zbog toga imamo mogućnost ponuditi odgovore na većinu pitanja građana naše Općine.“, objasnio je Živanović.

Slaven Kovačević, predsjednik OO SDP Centar, je u svom izlaganju podsjetio da je procenat realizacije obećanog u dosadašnjim izbornim programima ove organozacije 92 posto.

„Upravo je ta činjenica ono što nas razlikuje od drugih, jer ono što obećamo to i ispunimo. Građani naše Općine to znaju i zato možemo očekivati odličan rezultat na ovim izborima“, zaključio je Kovačević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.