Mostar

SDP najoštrije osuđuje paljenje državnih simbola BiH

Ističu kako od nadležnih organa očekuju da konačno počnu raditi svoj posao i da otkriju počinitelje, te da ih kazne u skladu sa važećim zakonima.

Slika

"SDP Mostar najoštrije osuđuje vandalizam počinjen paljenjem državnih simbola Bosne i Hercegovine nakon utakmice Hrvatska – Kamerun", saopćeno je iz mostarskog Gradskog odbora SDP-a. 

"Pošto se ovaj incident dogodio na istom mjestu gdje je nedavno bio istaknut transparent podrške jednom presuđenom ratnom zločincu, ova dva događaja je nemoguće posmatrati odvojeno. Očigledno je da pojedine grupe, po starom pravilu, uoči izbora ponovo žele radikalizirati stanje u Mostaru", navodi se u saopćenju. 

Iz SDP-a ističu kako od nadležnih organa očekuju da konačno počnu raditi svoj posao i da otkriju počinitelje, te da ih kazne u skladu sa važećim zakonima.

 "Podsjećamo da se ovakvi događaji u našem gradu ne događaju prvi put i da počinitelji nikada nisu otkriveni, što više očito ne predstavlja puku slučajnost. 

Također, očekujemo od drugih političkih subjekata u ovom gradu da izraze javnu osudu ovakvih ponašanja, uključujući i one čiji se predsjednici slikaju u Brazilu u majicama u obliku bosanskohercegovačke zastave", navodi se u saopćenju.

Iz SDP-a ističu i kako je zapanjujuća šutnja vjerske organizacije na čijoj se ogradi ističu transparenti podrške ratnom zločincu i pale državni simboli.

"Naime, očigledno je da vinovnici ovih događaja ovakvim radnjama na upravo takvom mjestu žele poslati određene poruke, što otvara prostor raznim špekulacijama i bilo bi izrazito važno da se one izbjegnu javnom osudom ovakvih postupaka", stoji u saopćenju.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.