Mostar

SDP najavljuje da će blokirati novac za HDZ i SDA

Spornu odluku koja je podigla veliku prašinu u javnosti donijeli su u utorak na sjednici Vlade HNŽ-a ministri HDZ-a BiH i SDA-a, dok su SDP-ovi napustili sjednicu

Slika

Ministar financija Hercegovačko-neretvanske županije Samir Hadžihusejinović (SDP) izjavio je za Dnevni list kako će poništiti odluku Vlade HNŽ-a o davanju 500.000 maraka HDZ-u BiH i SDA-u na ime odštete za njihove zgrade koje su zapaljene u veljači ove godine tijekom prosvjeda.

“Poništit ću tu nezakonitu i nemoralnu odluku jer za to imam zakonske osnove”, kaže Hadžihusejinović. Spornu odluku koja je podigla veliku prašinu u javnosti donijeli su u utorak na sjednici Vlade HNŽ-a ministri HDZ-a BiH i SDA-a, dok su SDP-ovi napustili sjednicu.

Nezakonita odluka

Hadžihusejinović dodaje kako su ministri iz HDZ-a BiH i SDA-a “desantom” donijeli spornu odluku. “Ta odluka je potpuno nezakonito donesena. Nakon što je do mene došao zahtjev u kojem se nije znalo ni tko je podnositelj ni tko traži novac, što sam ja odbio, poslan je improvizirani zahtjev od predsjednika Vlade. Ja sam i to odbio jer mi nemamo planiran novac za to”, kaže SDP-ov ministar koji navodi kako je proračun u deficitu te da je pokrivenost prihoda nad rashodima 80 posto. Ako tako i ostane do kraja godine, to bi značilo da u proračunu nedostaje više od 30 milijuna maraka.
“Rashodi nisu jednaki prihodima i ne možete stvarati dodatne obveze, to je zakonski kažnjivo”, dodaje ministar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.