Federalni parlament

SDP najavio podršku antikoruptivnom setu zakona

Ovaj set je Federalna vlada jednoglasno utvrdila na sjednici 2. aprila, te po hitnom postupku uputila u parlamentarnu proceduru

Slika

U predloženom dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu je antikoruptivni set zakona – o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom ili prekršajem, o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, o prekršajima, o izmjenama Zakona o krivičnom postupku, te dopuni Zakona o sudovima u Federaciji BiH.

Ovaj set je Federalna vlada jednoglasno utvrdila na sjednici 2. aprila, te po hitnom postupku uputila u parlamentarnu proceduru.

Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta najavio je podršku Vladinom prijedlogu.

Predsjedavajući Kluba SDP-a Jasenko Selimović rekao je Agenciji FENA da je takva legislativa trebala već duže vremena Federaciji i BiH, ali da do sada nije bilo političke volje u parlamentu FBiH za njeno donošenje.

– Vjerujem da danas ima političke volje, a zakoni će donijeti brže efikasnije i efektivnije obračunavanje pravosudnog sistema u Federaciji s kriminalom i korupcijom kao najvećom pošasti današnjice u BiH – rekao je Selimović. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.