GO SDP Mostar

SDP: Mostarska SDA – drugo ima za prodaju

Iako je naša politika okrenuta budućnosti, a u fokusu naših politika su ekonomske i socijalne teme, nakon niza neistina i laži ne možemo da ne reagujemo na saopštenje mostarske SDA u kojem manipuliraju javnost paušalnim tvrdnjama iz prošlosti.

Tako SDP-u prišivaju poraz Guzina u kandidaturi za gradonačelnika Mostara, iako i ptice na grani znaju da je isti bio žrtveno jagnje ambicije Salema Marića da se ustoliči u fotelju predsjednika Vijeća. Podsjećamo SDP je glasao za Guzina, upravo da izbije argumente SDA da obmanjuje građane ovakvim spinovima. Znali smo i tada, da kojim slučajem NS nije stao na SDA-ovu nagaznu minu, da bi se u zelenom taboru našao neki novi Hasandedić koji bi glasao sam protiv sebe u korist HDZ-a.

Da je SDA imala iskrene namjere, podržala bi nekoga od kandidata koji je imao šansu za pobjedu. A kolike su bile šanse Zlatka Guzina najbolje svjedoči ostavka Salema Marića u Parlamentu FBiH i priprema da preuzme ulogu predsjednika Vijeća.

Ali kada nas, na našu žalost, već vraćaju u ratne i poratne teme, Hadžiosmanovićevi sljedbenici u lovu na izdajnike trebaju da znaju nekoliko činjenica:

  1. Nije SDP povjerio odbranu Mostara u ruke HVO-a – već je to učinila SDA.
  2. Nije SDP bio dio Vlade Herceg-Bosne – već ministri iz SDA.
  3. Nije SDP Rimskim sporazumom smanjio Koschnickovu Centralnu zonu – potpisala ga je SDA.
  4. Nije SDP poklonio Hidroelektranu Mostar u nadležnost EP HZHB – to je učinila SDA.
  5. Nije SDP dva puta birao Ljubu Bešlića za gradonačelnika – već vijećnici SDA
  6. Nije SDP predao najveće kantonalne zavode (ZZO i ZZZ) u ruke HDZ-a, već je to učinila SDA.
  7. Nije SDP podijelio MUP HNK i izabrao komesara iz HDZ-a – izabrala ga je SDA.
  8. Nije naš ministar privrede s HDZ-om preglasavao svoje kolege, to je vaš odabrani kadar.
  9. Nisu zastupnici SDP-a pristali na 7/5 u Vladi HNK, niti su davali izjave da je jednako: 8/4, 7/5 ili 6/6 – to su radile kolege iz SDA.
  10. Nije SDP prebacio ovlasti Kordiću da sam postavlja direktore javnih poduzeća – već SDA.

Na kraju, kad ste već „zagrebali“ temu fondova za okoliš pitamo vas da li je patriotski s HDZ-ovim direktorom Nikom Marušićem provoditi otimačinu državnog zemljišta na Gubavici i u čemu se tu razlikujete od Milorada Dodika?

Sve ove činjenice ne možete sakriti jeftinim pamfletima u kojem politička imenovanja dovodite u kontekst sa neospornim ratnim zaslugama komandanta kojeg spominjete – samo iščitavajući historijske činjenice izgleda da se borio i protiv vas samih.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.