SDP Mostar obilježio Dan žena

Gradski odbor SDP BiH Mostar zajedno sa svojim Forumom žena protekla dva dana je prigodnim aktivnostima obolježio 8.mart – Međunarodni dan žena. Danas su na ulicama Mostara djeljeni letci muškarcima i ženama koji dižu svijest o ravnopravnosti spolova, te pozivaju muškarce da se pridruže borbi za postizanje jednakih prava. Uz letke i čestitke pripadnicama ljepšeg spola djeljeni su karanifili.

Dan ranije Forum žena SDP BiH Mostar u povodu Dana žena organizovao je tribinu pod nazivom „Nevidljivi front mostarki“. Na tribini je o ulozi žena u NOB-u govorila dr. Milojka Nadaždin, dok je Edita Hadžajlić skrenula pažnju na položaj žene danas, te najavila buduće aktivnosti vezane za poboljšanje položaja žena u BiH.