Brčko

SDP jedina alternativa politici blokova u RS-u

Izet Banda, predsjednik RO SDP BiH, sa sjedišem u Brčkom je kazao da se članstvo povećava svakog dana, a da su nedavno formorani i obnovljeni matični odbori SDP-a u Loparama, Mačkovcu, Pelegićevu, Donjem Žabaru, Bosanskom Šamcu i Koraju

Slika

Na političkoj sceni Republike Srpske aktuelna je politika blokova koja umjesto da se bavi suštinskim socijalnim i ekonomskim pitanjima građana kao što je diskriminacija povratnika, pitanje jezika, omogućavanje biračkog prava svima, za temu ponovo ima referendum i pripajanje EU RS-a i BiH, tako da je jedina alternativa toj politici politika SDP, kazao je danas u Brčkom Mirsad Đapo, potpredsjednik SDP BiH, povjerenik za SDP Bijeljinu i zamjenik predsjednika Vijeća naroda u RS-u. Po pitanju povratnika ništa bolja situacija nije ni u F BiH, a poseban problem će se desiti u Brčkom gdje zbog pasivnosti aktuelne vlasti oko 40% Brčaka neće imati pravo glasa na predstojećim izborima, napomenuo je Đapo.

Izet Banda, predsjednik RO SDP BiH, sa sjedišem u Brčkom je kazao da se članstvo povećava svakog dana, a da su nedavno formorani i obnovljeni matični odbori SDP-a u Loparama, Mačkovcu, Pelegićevu, Donjem Žabaru, Bosanskom Šamcu i Koraju.

Zbog svih navedenih problema koje povratnici imaju SDP BiH će se obratiti svim relevantnim domaćim i stranim institucijama, napomenuo je još Mirsad Đapo.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.