KO SDP BIH USK

SDP je na strani radnika i obespravljenih građana

Tražimo od Farke Hodžića da u što kraćem roku imenuje mandatara Vlade Unsko-sanskog kantona koji će biti potvrđen podrškom od najmanje 16 poslanika

Slika

Povodom opravdanog nezadovoljstva obespravljenih i opljačkanih radnika i građana koji su proteklih dana širom Bosne i Hercegovine energično izrazili nezadovoljstvo koje se nakupilo u posljednjih 20 godina, pozivamo sve naše članove, simpatizere i ostale poštene građane da na miran način podrže opravdane zahtjeve za reviziju kriminalne privatizacije, kažnjavanje ratnih profitera i oduzimanje nelegalno stečene imovine i vraćanje onima kojima i pripada.

SDP će uvijek biti na strani radnika i obespravljenih građana, ali nikada na strani onih koji zloupotrebljavaju ogorčenje građana ove zemlje pokušavajući  instrumentalizirati i zloupotrijebiti dio naše omladine za svoje jeftine političke ciljeve i skretanje pažnje sa glavnog problema u Bosni i Hercegovini a to je obračun sa privatizacijskim tajkunima, ratnim profiterima i korupcijom, čak i po cijenu rušenja Ustavno-pravnog poretka države Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

Ovom prilikom tražimo od Farke Hodžića, čovjeka koji je osramotio instituciju Skupštine Unsko-sanskog kantona, ponizio legitimne poslanike u Skupštini, da u što kraćem roku imenuje mandatara Vlade Unsko-sanskog kantona  koji će biti potvrđen podrškom od najmanje 16 poslanika.

Od Skupštine Unsko-sanskog kantona očekujemo da hitno sazove sjednicu s ciljem realizacije preostalih 12  zahtjeva građana, kao i  tematsku sjednicu na kojoj će biti zatražena revizija privatizacije i javnosti data na uvid dokumentacija koja se odnosi na sva privatizirana preduzeća i druga dobra na USK, te otvoriti raspravu o ratnom profiterstvu na području nekadašnjeg Okruga Bihać, danas Unsko-sanskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.