SDP je i dalje protiv izgradnje malih hidroelektrana

SDP BiH je uvijek imao i dalje ima vrlo jasan stav protiv izgradnje malih hidroelektrana, zato smo glasali ZA nacrt zakona kojim se to spriječava.

Od početka smo insistirali na redovnoj proceduri zbog činjenice da imamo informacije o pripremi ustavnih tužbi od strane nezadovoljnih investitora koji su hitnost htjeli iskoristiti kao argument za naknadno rušenje zakona.

Sudska praksa Ustavnog suda koji je u više navrata stavljao van snage zakone kao što su Zakon o radu ili zakone u Kantonu Sarajevo zbog hitne procedure smatramo snažnim argumentom zbog kojeg smo svjesno štitili suštinu zakona i iskrenu namjeru.

Nažalost, sve ukazuje da se od strane Vlade FBiH kao predlagača svjesno išlo u hitni postupak kako bi se pogodovalo investitorima da naknadno kroz tužbe sruše zakon.

SDP kao ozbiljna partija smatra da dodatnih mjesec dana nakon godina čekanja ne znači ništa u činjenici da ćemo ispoštovati sve procedure i dobiti zakon koji će nesporno u primjeni zabraniti izgradnju malih hidroelektrana.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu