Programska konvencija u Konjicu

SDP je brana svim podjelama BiH

Pred okupljenim članovima i simpatizerima u Konjicu je održana Programska konvencija na kojoj je predstavljen Izborni program Socijaldemokratske partije BiH.

U Izbornom programu navodi se da će, u smislu svojih ukupnih politika, SDP BiH dugoročno raditi na tome da se lokalnim organima vlasti tj. općinama i gradovima zakonom dodijele određene nadležnosti i prava u oblasti sigurnosti, tačnije organizacije policije i odgovornosti rada policije, prema lokalnoj zajednici čime će se stvoriti jedan novi i efikasniji okvir za stvaranje puno sigurnijeg ambijenta u lokalnim sredinama.

“Naš program u prvi plan stavlja zapošljavanje i razvoj lokalnih zajednica, te daljnje socijalno zbrinjavanje najugroženih kategorija. U gradovima gdje su načelnici i do sada bili iz SDP-a bilježi se rast broja zaposlenih i značajna ulaganja u infrastrukturu. Pogledajte Tuzlu, Gradačac, Gračanicu..Našoj privredi treba olakšati poslovanje i stvoriti joj uslove da se razvija. Ništa se na tome ne radi. Naše Vlade i dalje pričaju u futuru. Uradiće ovo ili ono, a već je prošla godina i po otkako su na vlasti. Dakle, do sada su već nešto morali uraditi, a nisu uradili ništa“, rekao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

konjic2Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, okupljenim je naveo da SDP mora, sa svojim odličnim Izbornim programom, doprijeti do svakog birača u BiH.

„ Naš Izborni program ima šta ponuditi građanima, a mi ga promovišemo na pravi način, širom BiH, kako bi sa njim upoznali što više građana. Izbori će se održati u atmosferi međusobnog nepovjerenja među strankama vladajuće koalicije, čije posljedice, nažalost, najviše osjećaju građani“, naveo je Magazinović.

Zoran Mikulić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP HNK, izrazio je nadu da će građani prepoznati rješenja koja sadrži Izborni program.

„Izborni program nije skup nečijih pukih želja, nego skup ideja, rješenja i sugestija građana o tome kako oni vide razvoj svojih lokalnih zajednica. Upravo radi toga SDP ima veliku šansu za pobjedu na izborima, koja se može desiti samo na način da se slušaju potrebe građana” dodao je Mikulić.

Suad Golubić, predsjednik OO SDP Konjic, objasnio je kako je Izborni program ove organizacije nastao na osnovu intenzivnih istraživanja među građanima Konjica.

„Naša organizacija je aktivno učestvovala na strateškim planiranjma, gdje smo usvojili rješenja za realizaciju našeg Izbornog programa. Proces njegove promocije je već počeo u svim dijelovima naše općine. Nadamo se da ćemo povećati broj vijećnika u Općinskom vijeću, čime će SDP postati nezaobilazan faktor u našoj lokalnoj zajednici“, zaključio je Golubić.