SDP Ilidža: Kada zulum postane pravilo, borba za pravdu postaje obaveza

Nakon niza različitih napada na opozicione političke aktiviste na Ilidži, poput nedavnog fizičkog napada na aktuelnog kandidata za vijećnika, uništavanja imovine vlasnika lokalnog portala i administratora popularnih grupa na društvenim mrežama, nakon niza prijetnji glasnijim vijećnicima i najave opasno agresivne predizborne kampanje – Opštinski odbor SDP-a BiH Ilidža poziva nadležne institucije, prije svega Petu policijsku upravu Ilidža, da promptno pokrenu istrage u spomenutim slučajevima i oštro sankcionišu počinioce i nalogodavce napada i prijetnji.

Iz OO SDP BiH poručuju da im je kristalno jasno da se u nedostatku stvarnih rezultata tridesetogodišnje vladavine u KS i u strahu od zajedničkog nastupa opozicije u određenim političkim krugovima proizvodi atmosfera linča, te da neki politički subjekti ili njihovi aktivisti neće propustiti da se koriste i dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima u pokusaju očuvanja vlasti, pa pozivaju sve političke kandidate na dostojanstveno političko takmičenje, iako su u ilidžanskom SDP-u spremni na sve pritiske koji se dešavaju ili najavljuju.

Kada zulum postane pravilo, borba za pravdu postaje obaveza.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu