SDP i Naša stranka dogovorili zajedničko djelovanje za BiH na evropskom nivou

Danas je na zajedničkom sastanku Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke usaglašeno koordinirano zajedničko djelovanje ove dvije stranke na nivou institucija Evropske unije. Dogovoreno je da se iskoriste partnerstva i utjecaji koje stranke imaju na nivou Evropskog parlamenta i drugih EU institucija, kako bi se u fokus stavile teme koje su u vezi s trenutnom krizom u Bosni i Hercegovini.

„Smatramo da trenutna kriza kroz koju prolazimo više nije prosto politička, već i ozbiljna sigurnosna prijetnja. Ako želimo spriječiti dalje nazadovanje evropskih vrijednosti na ovim prostorima, moramo početi nazivati stvari pravim imenom. Imajući u vidu činjenicu da je eskalacija političke krize u BiH povezana s njenim udaljavanjem od puta evropskih integracija, Evropska unija mora zauzeti jasan stav i odrediti poseban pristup prema našoj državi“, poručili su iz SDP-a i Naše stranke.

Već u narednim danima će uslijediti zajednička akcija prema zastupnicima u Evropskom parlamentu, kojom će se vrlo jasno objasniti razmjeri trenutne krize, pozicije aktera, sigurnosni izazovi u Bosni i Hercegovini, ali i zahtijevati konkretan angažman.

Podsjećamo, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je članica Partije evropskih socijalista, dok je Naša stranka članica Saveza liberala i demokrata za Evropu. Sastanku su prisustvovali predsjednici stranaka Edin Forto i Nermin Nikšić, član predsjedništva Partije evropskih socijalista i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović te međunarodna sekretarka Naše stranke Jasmina Mršo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.