SDP i Hrvatska stranka zajedno nastupaju na izborima u Doboju

Bilo da su sklopljene iz pragmatičnih razloga, da bi se osigurala mjesta u što više biračkih odbora ili da bi strankama povećale šanse za prelazak izbornog praga, koalicije koje su pred lokalne izbore dogovorile pojedine partije u Doboju trebalo bi da im budu prečica do mandata u Skupštini grada, ali i da im obezbijede dobre startne pozicije u podjeli kolača u vlasti koja će biti kasnije formirana.

Dosad je SDP BiH uvijek na lokalne izbore izlazio samostalno, ali ove jeseni na zajedničkoj listi naći će se i kandidati Hrvatske stranke BiH, a cilj im je ponoviti rezultat s prošlih izbora, tj. osvojiti dva mandata.

“Naravno, svi težimo boljem rezultatu, iz tog razloga je i koalicija sklopljena s Hrvatskom strankom. Nije to samo u Doboju, i u Derventi idemo u istoj koaliciji, da se ti glasovi ne rasipaju, dosta ljudi je otišlo vani, a za ove izbore ima dosta stranaka. Neke ljude iz te stranke smo za prošle parlamentarne izbore imali na listi u okviru Proevropskog bloka, tako da se ta saradnja nastavila”, kazao je Almir Džanić, nosilac liste SDP-a.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu