SDP i Hrvatska stranka zajedno nastupaju na izborima u Doboju

Bilo da su sklopljene iz pragmatičnih razloga, da bi se osigurala mjesta u što više biračkih odbora ili da bi strankama povećale šanse za prelazak izbornog praga, koalicije koje su pred lokalne izbore dogovorile pojedine partije u Doboju trebalo bi da im budu prečica do mandata u Skupštini grada, ali i da im obezbijede dobre startne pozicije u podjeli kolača u vlasti koja će biti kasnije formirana.

Dosad je SDP BiH uvijek na lokalne izbore izlazio samostalno, ali ove jeseni na zajedničkoj listi naći će se i kandidati Hrvatske stranke BiH, a cilj im je ponoviti rezultat s prošlih izbora, tj. osvojiti dva mandata.

“Naravno, svi težimo boljem rezultatu, iz tog razloga je i koalicija sklopljena s Hrvatskom strankom. Nije to samo u Doboju, i u Derventi idemo u istoj koaliciji, da se ti glasovi ne rasipaju, dosta ljudi je otišlo vani, a za ove izbore ima dosta stranaka. Neke ljude iz te stranke smo za prošle parlamentarne izbore imali na listi u okviru Proevropskog bloka, tako da se ta saradnja nastavila”, kazao je Almir Džanić, nosilac liste SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.