KO SDP HNK

SDP HNK poručuje Vladi HNK: Osigurajte dodatni novac za pripravnike!

Zbog velikog broja prijava mladih za služenje pripravničkog staža, od kojih bi velikoj većini takva mogućnost značila i prvo radno iskustvo, KO SDP BiH HNK poziva Vladu HNK da  osigura dodatna sredstva za tu namjenu.

Mogućnosti za takvo nešto definitivno postoje jer je Vlada HNK prije mjesec dana od MMF-a dobila neplaniranih  20 miliona konvertibilnih maraka. S obzirom da novčana sredstva postoje i još uvijek nisu raspoređena, u rebalansu budžeta moguće je isplanirati dodatna sredstva na navedenu stavku.

Ujedno smatramo da i nema boljeg mjesta da se ona ulože. Sigurni smo da se radi se o najboljoj investiciji u ostanak  mladosti u BiH, te ne postoji niti jedan opravdan razlog da se ne odvoji par procenata budžeta od 250 miliona KM za svu našu djecu i njihovu perspektivu ostanka u BiH.

Činjenica da se na konkurs od 100 mjesta prijavilo 700 kandidata pokazuje visok stupanj zainteresovanosti na koji država mora pozitivno odgovoriti. Zbog toga što sredstva i mogućnosti zaista postoje, nije potrebno pozivati općine i gradove da preuzmu obaveze od Vlade HNK, već na relativno jednostavan način omogućiti zapošljavanje velikog broja pripravnika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.