Bihać

SDP hitno poziva na vanrednu sjednicu USK

Javno pitamo : Zašto gospodin Hodžić odbija sazvati sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o Budžetu dok istovremeno saziva vanredne sjednice na koje delegira kozmetičke odluke kojima nastoji prikriti stvarni haos a istinu prikazati prihvatljivijom očima javnosti

Slika

Klub SDP-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona javno poziva Farku Hodžića da, u funkciji predsjedavajućeg Skupštine Kantona, hitno sazove vanrednu sjednicu radi razmatranja i usvajanja Prijedloga Budžeta USK za 2014. godinu.

Upozoravamo  da će neusvajanje Budžeta ugroziti redovnost isplata plaća budžetskim korisnicima, na šta je jasno upozorio premijer Hamdija Lipovača na čelu Vlade koja je, unatoč svim pritiscima i zakulisnim igrama, pripremila Prijedlog Budžeta usaglašen sa Sindikatima i uputila ga pravovremeno u skupštinsku proceduru.

Javno pitamo : Zašto gospodin Hodžić odbija sazvati sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o Budžetu dok istovremeno saziva vanredne sjednice na koje delegira kozmetičke odluke kojima nastoji prikriti stvarni haos a istinu prikazati prihvatljivijom očima javnosti.

Istini ne treba šminka, gospodine Hodžiću. Istina je da svjesno gurate ovaj kanton u sve veći haos, da niste politički dorasli poziciji Predsjedavajućeg Skupštine te vas pozivamo da skupštinsku politiku, politiku  zakonodavnog  tijela Kantona vratite iz kafane u skupštinsku salu, u skladu s Ustavom i zakletvom koju ste i vi položili.

Ukoliko niste sposobni da situaciju sagledate politički zrelo i djelujete u stvarnom interesu građana, podnesite časno ostavku!

Također pitamo, kome je u  interesu da se Kanton koji redovno isplaćuje lična primanja gura u finansijsku blokadu i zbog čega se želi bez plaća ostaviti: profesore, nastavnike, policajce, korisnike grantova, zaustaviti isplate naknada borcima i socijalna davanja, ugroziti funkcionisanje zdravstvenog sistema  sve do potpune blokakade sistema?

Klub SDP u Skuštini USK apeluje na kolege iz parlamentarnih stranaka da ne dozvole dalje degradiranje zakonodavnog tijela Kantona i nova komplikovanja  ionako teške situacije koja traži staloženost i  politički kompromis.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.