OO SDP BiH Gračanica

SDP Gračanica nije provodio vjereske obrede povodom godišnjice smrti Josipa Broza Tita

Povodom učestalih objava netačnih informacija na web portalima i društvenim mrežama, Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Gračanica se ograđuje od posljednjih natpisa objavljenih na samoprozvanim informativnim medijima.

Svako onaj ko se ozbiljno želi baviti informisanjem javnosti, bez obzira da li on bio profesionalni medij ili ne, ne može obmanjivati javnost plasiranjem lažnih informacija, koje iskrivljuju sliku o ličnostima ili organizacijama. Objave poput formiranja koalicija političkih subjekata na općini Gračanica u kojima glavnu riječ vodi SDP Gračanica, te organizovanja vjerskih obreda u povodu godišnjice smrti Josipa Broza Tita, ozbiljno narušavaju objektivno informisanje javnosti na općini Gračanica, u kojima SDP ne želi učestvovati pa ni na način da se to pripisuje ovom političkom subjektu.

Sramotno je ismijavanje religijskih obreda kao i ličnosti osoba poput Josipa Broza Tita, te nečiji rad dovoditi u negativan i pogrešan kontekst. Satiričnim sadržajima novinari mogu izražavati lične stavove na određene društvene teme i događaje, ali ni u kom slučaju ne smiju vrijeđati lične, nacionalne i religijske osjećaje ljudi i zajednica. Posljednji tekst jednog portala bio nam je povod na ovakvu reakciju, te oštro osuđujemo ovakav način informisanja javnosti i pozivamo sve one koji se žele baviti novinarstvom da se suzdrže od izmišljenih i zlonamjernih tema.

Općinska organizacija SDP BiH Gračanica ima svoju informativnu službu koja svojim kanalima javnog informisanja i saopćenjima u drugim medijima informiše građanke i građane o važnim pitanjima i aktuelnostima.
Svjesni posljedica koje netačne informacije mogu prouzrokovati, bile one satiričnog sadržaja ili ne, informativna služba Općinske organizacije SDP BiH Gračanica će u narednom periodu pojačati aktivnosti svog rada na blagovremenom i objektivnom informisanju javnosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.