SDP dobio ministra zdravlja: U Livanjskom kantonu formirana Vlada bez učešća HDZ-a

Nakon dvije godine u Livanjskom kantonu je formirana Vlada bez učešća HDZ-a. Okosnicu promjene su nosile opozicione partije poput HDZ 90 uključujući SDP BiH, koja je, saznajemo, dobila Ministarstvo zdravstva.

Ime koje se spominje za ministra je Momir Bajić. Mandatar Vlade je Ivan Vukadin. Inače, Vukadin je gradonačelnik Tomislavgrada. Zbog nepoštivanja stranačkog Statuta, Ivan Vukadin ranije je isključen iz HDZ-a BiH.

Promjene u Livanjskom kantonu počele su osipanjem HDZ BiH i stvaranjem hrvatskih opozicionih stranaka, kao i jačanjem SDP BiH koja je dobila dva vijećnika na lokalnim izborima.

HDZ BiH će tako prvi put ostati bez izvršne vlasti u ovom kantonu. Zakonodavnu je već izgubio, kao i vlast u tamošnjem najjačem poduzeću „Hercegbosanskim šumama“.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu