OO SDP Donji Vakuf

SDP dio nove općinske većine u Donjem Vakufu

U prostorijama Općine Donji Vakuf potpisan je sporazum o formiranju nove koalicione većine u Općinskom vijeću koju će činiti: 5 vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP), 5 vijećnika Nezavisnog bloka (NB), 1 vijećnik Naroda i pravde (NiP) i jedan vijećnik Liberalno-demokratske stranke (LDS), dok će u opoziciji biti: Stranka demokratske akcije (SDA) sa 5 vijećnika, Savez za bolju budućnost (SBB) 2 vijećnika i Demokratska fronta (DF) dva vijećnika.

Sporazum je potpisan u prisustvu načelnika općine, Huse Sušića, koji je, kao nezavisni kandidat, ponovo dobio povjerenje građana, čime je najavljena, vjerujemo, uspješna saradnja zakonodavne i izvršne vlasti na svim važnim pitanjima za građane Donjeg Vakufa.

U okviru sporazuma potpisan je i dokument u kojem su nabrojani osnovni principi djelovanja koalicije, prioriteti na osnovu kojih će se programirati rad Vijeća u naradnom periodu. Kao dio zakonodavne vlasti nastojat ćemo da ispunimo predizborna obećanja koja su u nadležnosti Vijeća, te da. zajedno sa koalicionim partnerima i načelnikom općine, prepoznajemo i rješavamo probleme svih građana.