OO SDP Donji Vakuf

SDP dio nove općinske većine u Donjem Vakufu

U prostorijama Općine Donji Vakuf potpisan je sporazum o formiranju nove koalicione većine u Općinskom vijeću koju će činiti: 5 vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP), 5 vijećnika Nezavisnog bloka (NB), 1 vijećnik Naroda i pravde (NiP) i jedan vijećnik Liberalno-demokratske stranke (LDS), dok će u opoziciji biti: Stranka demokratske akcije (SDA) sa 5 vijećnika, Savez za bolju budućnost (SBB) 2 vijećnika i Demokratska fronta (DF) dva vijećnika.

Sporazum je potpisan u prisustvu načelnika općine, Huse Sušića, koji je, kao nezavisni kandidat, ponovo dobio povjerenje građana, čime je najavljena, vjerujemo, uspješna saradnja zakonodavne i izvršne vlasti na svim važnim pitanjima za građane Donjeg Vakufa.

U okviru sporazuma potpisan je i dokument u kojem su nabrojani osnovni principi djelovanja koalicije, prioriteti na osnovu kojih će se programirati rad Vijeća u naradnom periodu. Kao dio zakonodavne vlasti nastojat ćemo da ispunimo predizborna obećanja koja su u nadležnosti Vijeća, te da. zajedno sa koalicionim partnerima i načelnikom općine, prepoznajemo i rješavamo probleme svih građana.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu