Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo

SDP Centar pokrenuo peticiju za zaštitu hotela Pošta u Sarajevu

Općinska organizacija SDP BiH Centar Sarajevo pokrenula je peticiju zajedno s građanima Sarajeva, a sve s ciljem spašavanja identiteta grada Sarajeva, te sprječavanja urbicida.

Za manje od 24 sata prikupljeno je preko 1500 potpisa građana koji su aktuelnim vlastodršcima jasno i glasno poručili: STOP URBICIDU!

Još jednom koristimo priliku da pozovemo građane da nam se priključe kako bi spriječili najavljeno usvajanje novog Regulacionog plana koji podrazumijeva rušenje hotela Pošta i izgradnju novog objekta sa 7 spratova. Dodatno, i nedavno izgrađeni trg ispred Pozorišta mladih žele pretvoriti u ulaz/izlaz podzemne garaže.

Potpisivanje peticije je organizovano u srijedu (15.7.2020) sa početkom u 16 sati ispred Narodnog pozorišta.

Online verzija peticije za one koje nisu u Sarajevu: http://chng.it/VGSDvtq8z8

Također, u ime SDP BiH Centar Sarajevo pozivamo i druge političke stranke da nam se pridruže: Naša stranka, Narod i Pravda, NBL, Platforma za progres, ESPo…

Ovo je prvi korak u borbi za Sarajevo!