Press konferencija u Mostaru

SDP će tražiti izmjene Krivičnog zakona za drastično kažnjavanje huliganizma

Na press konferenciji koja je održana u Mostaru na temu (ne)sigurnosti u ovom gradu, obratili su se Ismet Lulić, ,predsjednik KO SDP BiH HNK i zastupnik u Skupstini HNK, Arman Zalihić, predsjednik GO SDP BiH Mostar i vijećnik u GV Mostar, Aner Žuljević delegat u Domu naroda, Vesna Saradžić, delegatkinja u Domu naroda i Lana Prlić zastupnica u PD PFBiH.

Ismet Lulić je novinaima izjavio da je današnja press konferencija održana na jedinoj teritoriji gdje najmanje postoji sistema i države kao takve jer smo to vidjeli na nedavnom primjeru uništavanja i ugrožavanja kako imovine tako i sigurnosti stanovnika grada Mostara.

„Zašto je i kako je moguće da se to desi, jer znamo da ovo nije prvi put da se nešto slično dešava. Odgovor leži u činjenici da u HNK imamo mandatara koji za više od godinu dana nije sastavio novu Vladu, tako da HNK više od hiljadu dana od izbora nema implementirane izborne rezultate“, kaže Lulić.

Arman Zalihić je pozvao da se ovakve scene više ne ponavljaju, te da nadolazeći derbi u gradu na Neretvi bude festival sporta, a ne kontinuirana trauma građanima.

Aner Žuljević i Lana Prlić će uputiti izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH kojim bi se definiralo krivično djelo izazivanje ili učestvovanje u neredima na sportskim takmičenjima, te da se uvede i poseban oblik krivičnog djela učestovanja u tuči, na način da će se kazniti onaj ko ovo krivično djelo učini povodom održavanja sportskog takmičenja, što uključuje vrijeme neposredno prije, tokom ili neposredno nakon održavanja sportskih takmičenja.

Uz propisivanje krivičnog djela, ovom izmjenom i dopunom Krivičnog zakona FBiH uvodi se i sigurnosna mjera pristupa sportskim takmičenjima, kojom će se spriječiti da jednom osuđeni počinitelj ponovo počini isto krivično djelo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.