Dragan Stevanović za N1

SDP će poslati inicijativu da se konačno formira Klub Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH

Dragan Stevanović, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (SDP) za N1 je komentarisao sinoćnju sjednicu Predstavničkog doma na kojoj nije usvojen prijedlog za smjenu premijera i Vlade FBiH.

Stevanović je kazao da ako se postavi ovaj prijedlog i na Domu naroda, da će imati isti epilog, dodavši da očekuje incijativu SDP-a da se konačno formira Klub Srba.

“Apsurd je 20 mjeseci poslije izbora vi još niste po Ustavu konstituisali Parlament FBiH i izabrali rukovodstvo. Očekujem isti epilog, jer u principu mi nemamo Vladu FBiH, mi imamo skup ministara koji odgovaraju HDZ-u i SDA, ne odgovaraju ni Parlamentu, ni narodu. Naravno, to će tako biti sve dok budu ovakvi izborni rezultati na stolu, a možda će biti i poslije 2022., ako ostanu na snazi ovakva pravila izbora, jer znate da su krađe i plašenje jedni drugih način na koji se ova trojka održava na vlasti”, kazao je.
Tvrdi da u Parlamentu postoje samo dvije političke opcije.

“Postoji opcija koja je za normalnu državu BiH i to su većina opozicionih partija. I postoji koalicija SDA i HDZ, koja po svaku cijenu želi da se održi na vlasti i ne bira sredstva”, pojasnio je.
Stevanović smatra da su tri političke partije koje su trenutno dominantne u tri naroda u BiH do temelja kriminalizirane.

“One su iskoristile ovu situaciju se njihovi lideri i klikica oko lidera pod firmom borbe za narod i nacionalna prava enormno obogati i uveže i devastira državu. Naravno da oni moraju da se održe na vlasti, je bi inače većina njih završila u zatvoru zbog povezanosti sa kriminalom. Ne biraju se sredstva”, istakao je.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu