KO SDP HNK

SDP će pokrenuti inicijativu da HNK nabavi kanader, helikopter ili air tractor!

I ove godine smo potpuno nespremni dočekali novu sezonu požara.

Nakon prošlogodišnjeg haotičnog stanja na požarištima širom Hercegovine, a pogotovo u Jablanici, slušali smo razna obećanja kantonalnih i federalnih vlasti da će se učiniti jasni koraci u rješavanju ovog velikog problema.

Obećavali su, odnosno ponovo lagali, o raznim nabavkama kanadera, helikoptera i air tractora usput prebacujući lopticu odgovornosti jedni na druge kao da se ne radi o istoj vladajućoj koaliciji na oba nivoa vlasti.

Sada ponovo u Hercegovini imamo kritične situacije gdje se samo na području HNK bilježi i po 50 požara dnevno. Zadnjih dana posebno teška situacija je zabilježena u Jablanici, Prozoru i Konjicu, a mi zbog nemara i neodgovornosti vlasti ponovo nemamo čime gasiti plamene buktinje.

Ako je sada ovakvo stanje, možemo samo zamisliti kakvo će stanje biti u idućem vremenskom periodu.

Zbog toga, ovim putem pozivamo Vladu HNK da se više ne osvrće na obećanja njihovih stranačkih kolega s federalnog nivoa jer je potpuno jasno da takva nesposobna Vlada Federacije BiH na čelu s Fadilom Novalićem neće, ne zna i ne može riješiti ništa u vezi bilo kakve nabavke letjelica za gašenje požara.

Umjesto toga, KO SDP BiH HNK poziva Vladu HNK da odmah krene u potrebne procedure realizacije inicijative koju smo imali još ranije, a to je samostalna nabavka kanadera, helikoptera ili air tractora u suradnji s općinama u našem kantonu. Smatramo da ovakav postupak treba pokrenuti odmah, hitno i bez ikakvih odlaganja.

Ukoliko se ovakav postupak ne pokrene do iduće sjednice Skupštine HNK, Klub SDP BiH će zahtjevom u skupštinskoj proceduri zatražiti da skupštinski zastupnici obavežu Vladu HNK da se odmah krene u realizaciju ovog projekta. Zaštita ljudi, imovine i prirodnih resursa za nas nema cijenu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.