klix.ba/ Igor Kamočaji

SDP će podržati Našu stranku u Kantonu Sarajevo

Na proteklim lokalnim izborima, iako podijeljena, građanska opcija je ostvarila zavidan rezultat koji u slučaju zajedničkog nastupa vijećnika SDP, NS, DF i GS može rezultirati većinom u velikom broju općinskih vijeća, pa i Gradskom vijeću Sarajeva. SDP BiH smatra da ovaj proces treba voditi relativni pobjednik građanske opcije, što u slučaju Kantona Sarajevo predstavlja Naša stranka.

“Smatram da se političko djelovanje SDP, NS, DF i GS, pa i drugih građanskih opcija, sa terena ‘ujedinjenja ljevice’ treba prebaciti na praktično djelovanje građanskog bloka koji će pružiti snažan otpor destruktivnoj desnici i građanima ponuditi jasnu alternativu. Iako je SDA relativni pobjednik izbora i stranka sa najviše mandata u Kantonu Sarajevo, građanski blok svojim zajedničkim nastupom bi mogao činiti većinu u velikom broju općinskih vijeća, pa i Gradskom vijeću Sarajeva”, rekao je Igor Kamočaji, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH.

Protekli lokalni izbori bili su istinski test volje birača koji su svojim (ne)izlaskom jasno poručili da žele alternativu vladajućoj SDA-SBB. Velika odgovornost je na pojedincima koji, za opšte dobro svih građana, svoj ego i sujetu moraju ostaviti po strani, smatra Kamočaji.

“Građani su na proteklim izborima poslali jasnu poruku da žele političku alternativu desnici. Velika je odgovornost na nama u SDP, NS, DF i GS da ispunimo očekivanja građana. Priča o ujedinjenju ljevice dobro zvuči, ali se bojim da je nakon više od godinu dana priča o tome postala sama sebi svrha. Naš primarni cilj mora biti već sutra pokazati građanima da alternativa postoji”, smatra Kamočaji.

Prema njemu, mora se zaboraviti na ego i sujetu pojedinaca, priče o velikim i mali, bitnim i nebitnim i početi raditi zajedno tamo gdje su nam građani dali povjerenje.

“U svakoj općini, svakom gradu odgovornost za ovaj proces moraju preuzeti oni koji su dobili najveće povjerenje građana. U Kantonu Sarajevo to je Naša stranka i SDP će im dati punu podršku u formiranju većine u općinskim i Gradskom vijeću Sarajeva”, zaključio je Kamočaji te pozvao Našu stranku da što prije započne razgovore ove četiri stranke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.