Dositej Perić

SDP će obezbijediti besplatne udžbenike za sve osnovce u Republici Srpskoj

Član Glavnog odbora SDP BIH Dositej Perić na današnjoj konferenciji za novinare pozvao je aktuelnu vlast da obezbijedi besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj od prvog do devetog razreda. Perić je najavio da će SDP od 2. do 7. aprila u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj organizovati potpisivanje peticije i prikupljanje 3.000 potrebnih potpisa za  pokretanje parlamentarne  inicijative za besplatne udžbenike za sve osnovce u Republici Srpskoj.

„Osnovne škole u Republici Srpskoj u školskoj 2016/17 godini pohađalo  je ukupno 92.615 đaka, a cijena jednog kompleta udžbenika kreće se od 90 do 156,5 KM.To znači da je za besplatne udžbenike za svako dijete potrebno  izdvojiti oko 12,5 miliona KM. Obezbijeđeni udžbenici bili bi osnovno sredstvo za rad u osnovnim školama Republike Srpske i dočekivali bi učenike u njihovim školskim klupama , a svake godine bi se shodno potrebama mjenjali samo oštećeni udžbenici koji nisu adekvatni za rad“ -rekao je Perić.

Ukoliko aktuelna vlast ne podrži ovu inicijativu, dodao je Perić, SDP će poslije oktobarskih izbora kada dođe na vlast, obezbijediti besplatne udžbenike za sve osnovce u Republici Srpskoj“.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.