SDP će na svakom pedlju BiH napraviti zemlju za sve nas

Socijaldemokratska partija BiH vodi odgovornu politiku prema svim građanima ove države, bez sijanja straha i unošenja podjela. SDP BiH vodi bazičnu politiku prema potrebi građanina, želeći povećati zapošljavanje, povećati penzije, ukinuti diskriminaciju i osigurati socijalnu pravdu – poručeno je sa skupa SDP-a i Proevropskog bloka u Bratuncu.

SDP BiH će nastaviti da se bori za svakog građanina BiH, posebno prema povratnicima kao osjetljivoj kategoriji, na svakom pedlju ove zemlje, kroz ekonomsku politiku, zdravstvo, pravo na jezik i obrazovanje. Neprijatelj SDP-a je društvo nejednakosti, malih plata, penzija i nepravde prema najnezaštićenijim u kojem djeca napuštaju porodice zbog boljeg života u drugim državama. SDP poručuje da nema rezervne države i da će se boriti za funkcionalnu državu BiH.

Na skupu su govorili Adil Osmanović- Taran, Enes Suljkanović, Vojin Mijatović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Skupu se obratio i Sadik Ahmetović, kandidat Proevropskog bloka za potpredsjednika Republike Srpske, te Nedim Čivić, nosilac liste Proevropskog bloka za izbornu jedinicu 7 ispred Nezavisnog bloka.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je poručio da niko više neće dijeliti Bosnu i Hercegovinu.

„Stvorili smo pretpostavku, i kroz Proevropski blok, da okupimo sve ljude kojima je BiH u srcu i koji žele da grade BiH za sve nas, gdje ćemo svi biti jednakopravni i isti pred zakonom i svi uživati ista prava u cijeloj Bosni i Hercegovini. Na njihove podjele mi ćemo odgovoriti našim jedinstvom. Odgovorit ćemo saradnjom i solidarnošću na podjele“, rekao je Nikšić.

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović je rekao da oni koji dijele ljude su uspjeli otjerati iz BiH grad veličine Banja Luke.

„Za razliku od ovih koji imaju rezervne domove u Beogradu, Zagrebu, Kipru ili u Beču, tamo gdje su sagradili svoje vile i kule, njima poručujemo da tamo i idu. Mi možemo da živimo zajedno. Nemamo čega da se plašimo. Poručujem, neće nam oteti državu“, rekao je Mijatović.

Potpredsjednik SDP BiH Enes Suljkanović poručio je kako je Proevropski blok projekat okupljanja i čuvanja države.

„Proevropski blok je projekat koji treba da traje vječno. Nama je cilj EU. Nama je cilj da mi budemo dio njih, a ne da nam djeca idu tamo. Pokazat ćemo da sa vodstvom SDP-a ovaj blok ima perspektivu i budućnost“, rekao je Suljkanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.