Legalni harač građana

SDP će na prvoj sjednici Parlamenta Federacije BiH tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina

Socijaldemokratska partija BiH osuđuje odluku Vlade premijera Fadila Novalića kojom se poskupljuje plin za privredna društva.

Vlada premijera Novalića, osim što je najnesposobnija u historiji, ostat će upamćena i po svom beskrupuloznom haračenju građana Federacije. Novo poskupljenje plina, osim kao teret privredi, sa svojim bezobrazno velikim povećanjem od 30 posto najveću štetu napravit će građanima.

To će posebno biti izraženo u glavnom gradu BiH Sarajevu gdje cijena plina direktno i najviše utiče na formiranje cijene grijanja preduzeća Toplane. Slučaj akciza pokazao je da SDA i partneri nemaju mjeru u legaliziranoj pljački građana, pa ne čudi da i ovaj put u medijima upozoravaju na rat, a u institucijama uredno i u punoj partnerskoj slozi daju još jedan ekonomski razlog za napuštanje BiH.

Po istom naučenom modelu, dok su bili dio SDA, sile i bezosjećajnosti, PDA u Tuzlanskom kantonu sprovodi teror nad rudarima, bez uvažavanja njihovih zahtjeva. Ne postoji opravdanje za represiju nad radnicima. SDP već godinama upozorava na odmetnutost rudnika Banovići od kontrole institucija Federacije i Vlade, koja na tome ništa i ne radi usljed stranačkog rata SDA i PDA.

Vlast u BiH je potpuno odmetnuta od volje građana, ali će SDP iskoristiti sve mehanizme da zaštiti radnike i građane od nasilja određenih vlastodržaca i to već na narednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH na kojoj ćemo tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.