OO SDP Novi Grad Sarajevo

SDP će glasati za budžet Novog Grada samo ako u njemu bude sredstava za kapitalne projekte

Nakon provedene unutarpartijske analize Nacrta Budžeta za 2020. godinu u kojoj su učestvovali građani i članovi SDP Novi Grad Sarajevo u okviru javne rasprave, Predsjedništvo SDP Novi Grad Sarajevo jednoglasno je donijelo zaključak kako će isti, kada bude u formi prijedloga, moći biti podržan isključivo ukoliko bude sadržavao planiranje sredstava za realizaciju kapitalnih projekata kao i programe podrške vitalnim projektima za stanovnike Novog Grada Sarajevo.

U tom smislu treba naglasiti kapitalne projekte čije finansiranje je dijelom predviđeno iz opštinskog budžeta, a značajnim dijelom će biti finansirano iz Budžeta Kantona Sarajevo, poput projekata izgradnje saobraćajnice – IX transferzala i izgradnje mosta, projekte sanacije deponije Smiljevići, program sanacije vodovodnog i kanalizacionog sistema, izgradnje javne rasvjete, projekte upravljanja otpadom – izgradnje niša i podzemnih spremnika za prikupljanje otpada, projekat emergetske efikasnosti, izgradnje biciklističkih staza i slično.

Međutim, kao što smo i ranije zahtijevali, tako i po pitanju planiranog budžetiranja za narednu godinu zahtijevamo da se ne izdvajaju sredstva za fantomske i nepripremljene projekte, poput izdvojenih gotovo milion KM za obnovu fasade zgrade Opštine Novi Grad Sarajevo, koja na isteku ove godine nije ni započeta, a sredstva su mogla biti usmjerena u gore navedene projekte.

U cilju izrade kvalitetnog prijedloga Budžeta, SDP Novi Grad Sarajevo je pripremio dokument od 18 konkretnih prijedloga projekata na koji način navedena milionska sredstva bolje usmjeriti, koji je upućen načelniku i nadležnim opštinskim službama.

Kao i do sada namjera nam je do lokalnih izbora biti konstruktivna opozicija zarad ostvarivanja zajedničkog cilja svih stanovnika– Savremena lokalna zajednica 21. stoljeća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.