SDP BiH Goražde

SDP će se bez obzira na fizičke prijetnje nastaviti boriti protiv svih nezakonitih djelovanja i ukazivati javnost na njih

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća održaanoj 23.11.2017.g. došlo je do verbalnog napada i pokušaja fizičkog nasrtaja na vijećnika SDP Goražde. Tokom redovne tačke dnevnog reda, naš vijećnik je postavio četri vijećnička pitanja iz nekoliko sfera jer je na to imao puno pravo obzirom da je tačka dnevnog reda bila „Vijećnička pitanja“, na što je pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Enver Adžem, prijetio našem članu i vijećniku Jasminu Bešliji. Nakon tog napada, predsjedavajuća je dala pauzu, te je pomenuti pomoćnik u zajedničkim prostorijama Gradske uprave pokušao i fizički nasrnuti na našeg vijećnika za što postoje i video snimci koje smo i službeno zatražili od nadležnih službih. Nadamo se da će mo ih i dobiti i javno prezentovati javnosti kako bi se građani upoznali sa načinom rada njihovih činovnika za što ih debelo plaćaju.

Pitanja koja su postavljena direktno upućuju u nezakonite radnje i ostvarivanje ličnog profita pomenutog pomoćnika gradonačelnika. Naime, otkrivena su nezakonita izdavanja upotrebnih dozvola iz nadležnosti gradske službe čiji je on rukovodilac. Također je postavljeno pitanje rada Komisije za procjenu nekretnina, koja je počela raditi odmah nakon 1996.g. i to u istom sastavu i da tu komisiju plaćaju lično građani Goražda, a za šta ne postoji nikakva odluka niti dokaz da se komisija plaća, a novac direktno ide u džepove članova ove komisije.

Pitanje načina privatizacije i otkupa stanova u vlasništvu općine je također bilo postavljeno jer mnogi uposlenici Općine nisu to mogli ostvariti za razliku od favorizovanih pomoćnika i ljudi bliskih vlasti. Da li su sve to razlozi ovakvog ponašanja pomenutog pomoćnika, ostavljamo javnosti da sama donese zaključak.

SDP kao ozbiljna politička partija oštro osuđuje ovakva ponašanja bilo koga pa i pomenutog pomoćnika gradonačelnika, a posebno kada su ta ponašanja vezana za rad GV. Opozicione partije u vijeću isključivo skreću pažnju na ovakve i slične  postupke i radnje zaposlenika u gradskoj upravi, te svojim radom žele ukazati i na one nelegalne i protivzakonite radnje pojedinaca, što im je obaveza kao najozbiljnijeg opozicionog partnera.

Ukoliko se ovakve radnje budu ponavljale spram vijećnika bilo koje političke opcije u našem gradu. Naša partija će pružiti maksimalnu podršku i pomoć u otkrivanju i daljem procesuiranju ovakvih dešavanja i nastupa.

Također, ovom prilikom zamjeramo i gradonačelniku što  na sjednici vijeća, a ni na sjednici kolegijalnog tijela GV nije osudio ovakvo ponašanje svog pomoćnika. Na taj je način, prema našem mišljenju, poslao jasnu poruku da će vijećnike iz gradskog vijeća koji imaju drugačije mišljenje od trenutne vlasti u gradu na neki način pokušati omalovažiti i učiniti njihov rad minornim, te ih prestaviti kao protivnike napredka našeg grada.

SDP će bez obzira na ovakva i slična događanja pa makar se radilo i o fizičkim prijetnjama nastaviti boriti protiv svih nezakonitih djelovanja i ukazivati javnost na njih, i na one koji takve radnje rade bez obzira na koga se to odnosi.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.