SDP Bugojno poziva Krizni štab općine Bugojno da napokon počnu raditi svoj posao

OO SDP BiH Bugojno poziva Krizni štab općine Bugojno na čelu s načelnikom Hasanom Ajkunićem da najzad počnu raditi svoj posao, analiziraju trenutnu situaciju u pogledu širenja Corona virusa na području općine Bugojno i redovno obavještavanju građane o istom.

Također, smatramo da je potrebno bolje organizovati rad Doma zdravlja Bugojno s obzirom na čekanje velikog broja građana Bugojna na testiranje na COVID-19, na smještaj zaraženih u izolatorije kao i izdavanje rješenja o obaveznoj izolaciji najbližih kontakata oboljelih.

Ovo je naročito važno s obzirom na početak školske godine i brojnost učenika i nastavnog osoblja čije okupljanje može izazvati širenje Corona virusa.

U svjetlu događanja na području naše općine, smatramo da bi Krizni štab trebao pod hitno uputiti zahtjev kantonalnim vlastima za odlaganje početka školske godine u bugojanskim školama do poboljšanja epidemiološke situacije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu