SDP Brčko najoštrije osuđuje skrnavljenje spomenika pripadnicima NOB -a u Maoči

Organizacija SDP BiH Brčko distrikt BiH najoštrije osuđuje postupke nadležnih u JZU “ Zdravstveni centar “ Brčko, zbog oštećenja spomen ploče palim borcima Narodno oslobodilačkog rata 1941-1945 .

Naime, prilikom ugradnje klima uređaja na zgradi Doma zdravlja u Maoči, izvođač radova je vandalskim i potpuno neprimjernim postupkom oštetio spomen ploču sa imenima poginulih i ubijenih partizana iz naselja Maoča.

Zahtijevamo od rukovodstva JZU “Zdravstveni centar” da hitno ukloni klima uređaj te da sanira oštećenje na spomeniku. Od Tužilaštva i Policije Brčko distrikta BiH tražimo da utvrde osnovu postojanja sumnje u izvršenje mogućeg krivičnog djela.

Pozivamo i Javno preduzeće “ Komunalno “ Brčko da uklone kontejner za smeće koji se nalazi ispod samog spomen obilježja.

Na kraju, želimo napomenuti da narod koji ne poštuje svoju istoriju nema ni budućnosti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu