Brčko

SDP Brčko distrikta BiH obilježio 4. juli, Dan borca

Ove godine se obilježava 73. godišnjica Dana borca, jednog od najznačajnijih datuma u historiji narodnooslobodilačkog rata. Na današnji dan 1941. godine održana je sjednica Politbiroa u Beogradu na kojoj je donešena odluka da se objavi proglas narodima tadašnje Jugoslavije, kojim se pozivaju na općenarodni ustanak protiv fašističkog okupatora i domaćih izdajnika.

Slika

Delegacija Općnske organizacije SDP BiH Brčko distrikt BiH danas je polaganjem vijenaca i cvijeća, te odavanjem počasti palim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora na Partizanskom spomen obilježju u Brčkom obilježila 4. juli, Dan borca.

Ove godine se obilježava 73. godišnjica Dana borca, jednog od najznačajnijih datuma u historiji narodnooslobodilačkog rata. Na današnji dan 1941. godine održana je sjednica Politbiroa u Beogradu na kojoj je donešena odluka da se objavi proglas narodima tadašnje Jugoslavije, kojim se pozivaju na općenarodni ustanak protiv fašističkog okupatora i domaćih izdajnika. Shodno tome, Komunistička partija Jugoslavije u Brčkom krenula je u organizaciju ustanka, što će se zvanično desiti 27. jula.

SDP Brčko distrikta BiH ima obvezu da njeguje tradiciju NOR-a, da govori o historijskim činjenicama , posebno mladim , jer u ovom vremenu u knjigama i udžbenicima nema ni riječi o historiji naših naroda u II Svjetskom ratu ,i sve je smišljeno izbačeno jer je dio našeg naroda bio na strani okupatora.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.